امروز و تو این قسمت از مقالات آموزشی وبسایت رامون طالع قرارِ بریم سراغ یکی از پر تکرار ترین سوالات در مورد درآمد زایی از یوتیوب، آیا تولید محتوا و کسب درآمد از هوش مصنوعی با استفاده از ابزار های محتلف، تو پلتفرم یوتیوب امکان پذیره؟آیا این کانالها به درآمد میرسند یا به اصطلاح حرفه ای ها مانیتایز میشن؟ این سوالیه که جوابش میتونه کمک زیادی بهتون کنه و به نوعی شما رو از رقیباتون چند قدم جلوتر بندازه.
- v. 2.5.1
عنوان های این مقاله
درآمد از هوش مصنوعی با تولید محتوا تو یوتیوب
امروزه با وجود محبوبیت هوش مصنوعی و قابلیت های بینظیرش، تقریبا حوزه ای نمونده که تحت تاثیر این ابزار و کاربرد های مفیدش نباشه. تو این بین قطعا درآمد از هوش مصنوعی با تولید محتوا (مثلا ساخت محتوای ویدیویی و انتشار اون تو پلتفرم یوتیوب) میتونه پروژه محتوایی جالبی باشه.
با تکامل هوش مصنوعی و رونمایی از بزرگترین دستاورد این صنعت یعنی چت جی پی تی (Chat GPT) خیلی از معادلات برای تولید محتوا تغییر کردِ، یعنی به نوعی زحمتِ تولید کننده محتوا کمتر شده چون خیلی از کارها رو هوش مصنوعی انجام میده، بارها گفتم این به اینشکل نیست که با یک کلیک همه کارها به صورت اتوماتیک انجام شه حتما انسان به عنوان کارگردان اثر باید حضور داشته باشه اونم حضورپر رنگ.
بذارید براتون یه مثال بزنم، کانال یوتیوبی رو تصور کنید که برای مثال تو حوزه داستان گویی برای کودک فعالیت میکنه. سناریو ها و متن داستان این چنل میتونه با استفاده از چت جی پی تی نوشته بشه.
حتی میتونه راوی داستان یک هوش مصنوعی باشه مثلا صدای بچه گونه ای که با استفاده از ابزار های تبدیل متن به صدا یا به عبارتی همون Text-to-Speech تولید شده، همچنین تصویر راوی یا شخصی که داستان رو نقل میکنه هم میتونه با استفاده از ابزار تولید متن به عکس (که شاخص ترین اون میدجرنی هست) تولید بشه و در اخر هم میشه با استفاده از ابزار متحرک کردن کاراکتر مثل (D-ID) به کارکتر راوی حرکت داد، جالب شده نه؟به این میگن درآمد از هوش مصنوعی، اما سوال اینجاست که آیا این پروژه محتوایی فرضی تو یوتیوب میتونه به درآمد برسه؟
قبل از هرچیز قوانین رو جدی بگیرید! (قوانین انجمن یوتیوب)
فرقی نمیکنه شما تو کدوم پلتفرم فعالیت میکنید. فیسبوک، اینستاگرام، تلگرام یا یکی از حساس ترین پلتفرم ها یوتیوب. درواقع اگر شما اطلاعی از قوانین و خط قرمز های اون پلتفرم نداشته باشید خیلی زود باید با تموم زحمتایی که برای رشد رسانه تون کشیدید خداحافظی کنید.
پس عقل حکم میکنه که حتی قبل از ساخت کانالتون سری به صفحه قوانین یوتیوب بزنید، زبان رو فارسی کنید و قوانین رو کامل بخونید. اما ما تو این مقاله کاری با تمام قوانین یوتیوب نداریم، چون بحث ما درآمد از هوش مصنوعی داخل پلتفرم یوتیوبه، پس بخشی از قوانین رو بررسی میکنیم که مربوط به تولید محتوا با هوش مصنوعی باشه.
درآمد از هوش مصنوعی تو پلتفرم یوتیوب و قوانین اون.
تو جواب به این سوال که آیا میشه با استفاد از هوش مصنوعی تو پلتفرم یوتیوب به درآمد رسید یا نه؟ باید بگم که بدون هیچ مقدمه ای جواب مثبته. شما میتونید با استفاده از ابزار های هوش مصنوعی، که یکی از پر کاربرد ترین اونا برای یک یوتیوبر، ابزار تبدیل متن به صداست به درآمد برسید و این منافاتی با قوانین یوتیوب نداره.
تو کامیونیتی ایرانی برای مدت زیادی این باور وجود داشت که با استفاده از صدای ربات نمیشه کانال رو تو یوتیوب به درآمد رسوند، شاید باید منشاء این باور غلط رو ام سی ان ها دونست، ام سی ان ها شرکت های واسطی هستند که درآمد یوتیوبرهای ایرانی رو نقد میکنند و هر ماه به ریال به حساب بانکیشون واریز می کنند.
این شرکت ها عموما کانالهایی که با صدای هوش مصنوعی ساخته شده اند رو قبول نمیکنند، این در صورتیه که خود یوتیوب با این ایده مشکلی نداره!
تو بحث کسب درآمد از هوش مصنوعی با تولید محتوا، شما باید به نکات زیر توجه کنید تا کانال از بابت درآمد زایی رد نشه:
محتوای شما نباید محتوایی باشه که بدون توجه به کیفیت و ارزش افرینی برای مخاطب تولید شده. هیچ وقت یه محتوای بی کیفیت و بدون ارزش به درآمد نمیرسه.
محتوای شما نباید به صورت یکسان و به تعداد دفعات زیادی داخل یک و یا چندین کانال دیگه منتشر شده باشه. در واقع محتوای شما نباید به محتوای تولید شده توسط شخص دیگه، خیلی شبیه باشه.
محتوای شما نباید، طوری بازسازی یا ساخته شده باشه که مخاطب رو گمراه کنه.
اگر بخوام کل نکته های بالا رو تو یه عبارت بهتون انتقال بدم، این میشه که محتوای شما نباید بی سر و ته باشه یعنی باید روی یه منوال درست و معتبری پیش برید و برای مخاطب اون ارزشی که باعث بشه دوباره به کانالتون سر بزنه رو خلق کنید، با این میگن (viewer experience).
جمع بندی
استفاده از هوش مصنوعی برای تبدیل متن به صدا داخل یوتیوب و بخصوص برای کسایی که قصد فعالیت داخل یوتیوب خارجی رو دارن میتونه فوق العاده مفید باشه چرا که حتی اگه کسی دانش کمی هم تو زبان انگلیسی داشته باشه، میتونه با این روش تو یوتیوب بین المللی فعالیت کنه.
علاوه بر اون مشکلاتی مثل نداشتن لهجه انگلیسی مناسب و درست انتقال ندادن مفهوم پیام هم میتونه با این روش حل بشه، از طرفی همونطور که میدونید برای استفاده از صدای با کیفیت انسان داخل ویدیو نیاز به تجهیزات هست، که کمترینش میتونه یه میکروفون خوب باشه، ولی ابزار هوش مصنوعی تبدیل متن به صدا همین تجهیزات رو هم نمیخواد.
در مجموع این ابزار میتونه برای تولید محتوای ویدیوهای انگلیسی به تولید کننده محتوای غیر انگلیسی زبان کمک زیادی کنه، چیزی که تا همین چند سال پیش امکان پذیر نبود.
2 پاسخ
سلام. برا اینکه بخایم از هوش مصنوعی استفاده کنیم باید حتما اشتراک داشته باشیم یا میشه رایگان هم ازشون استفاده کرد؟
در حال حاضر اکثر هوش های مصنوعی رایگان نیستند دلیلش هم هزینه بالا سخت افزار ها هست اما هوش های مصنوعی معرفی شده تو این مقاله یا کاملا رایگان هستند یا پلن رایگان دارند. اپه پلن رایگانتون تموم شد میتونید ساخت جیمیل رو تو سایت سرچ کنید مقاله ساخت جیمیل رو پیدا کنید و تکنیک بینهایت جیمیل رو یادبگیری و با اون تکنیک از هر هوش مصنوعی بینهایت بار استفاده کنید.