تو این مقاله یعنی نحوه پول درآوردن از یوتیوب در ایران قصد دارم توضیحات کاملی برای اون دسته از دوستانی ارایه بدم که همیشه سوالشون اینه که خوب ما میدونیم یوتیوب بهمون پول میده اونم به دلار ، اما نمیدونیم از کجا باید شروع کرد. و چه محتوایی باید تولید کرد؟
قبل از اینکه بخوایم در مورد نحوه پول درآوردن از یوتیوب در ایران صحبت کنیم. باید یادآوری کنم که اگر با پلتفرم یوتیوب آشنایی چندانی ندارید بهتره که در ابتدا مدتی با یوتیوب کار کنید. به عنوان یک کاربر نه سازنده محتوا. در واقع یوتیوب هم مثل سایر شبکه اجتماعی ، مثل اینستاگرام به هیچ وجه شما رو مجبور به تولید محتوا یا ساخت و آپلود ویدیو نمیکنه. شما میتوانید در ابتدا تنها یک بیینده باشید. در واقع تنها یک کاربر.
برای شروع یک اکنت یوتیوبی بسازید
برای این کاروارد سایت یوتیوب بشید و یک حساب کاربری ایجاد کنید. برای ایجاد یک حساب یوتیوبی کافی است یک اکنت جیمیل داشته باشید. همانطور که میدونید گوگل مالک اصلی یوتیوبه ، بنابراین هر کس که یک اکنت جیمیل داشته باشه اجازه دسترسی به شبکه یوتیوب رو هم داره.
قبل از پول درآوردن یکم تو یوتیوب فارسی گشت و گذار کنید
گشت و گذار در این پلتفرم به شما کمک میکنه تا پلتفرمِ یوتیوب رو بیشتر و بهتر بشناسید. این اولین گام برای پول در آوردن از یوتیوب می باشد. افراد زیادی وجود دارند که بدون شناخت کافی از این پلتفرم اقدام به تولید محتوا میکنند ، در واقع این روش اصلا اصولی نیست و توصیه نمی شه.
شخصی رو تصور کنید که هنوز به طور کامل کار با پلتفرم اینستاگرام رو بلد نیست. هنوز با واژه های مثلا فالو یا آنفالو آشنا نیست و قصد ایجاد یک پیج اینستاگرامی برای فروش محصولاتش رو داره. واضحه که این شخص در کار خودش موفق نمی شه. شناخت بهتر پلتفرم یوتیوب یعنی شناخت بیشتر فرهنگ این رسانه. شناخت نحوه تولید در این رسانه. وهمچنین شناسایی رقبا و دنبال کردن آونها و زیر نظر گرفتن فعالیت افرادی که مایلیم از سبک کاری آنها به عنوان الگو استفاده کنیم.
معرفی چند کانال یوتیوبی فارسی که بهتر است با سبک کار آنها آشنا شوید
من در ابتدای کار چند نمونه از کانال های یوتیوبی ایرانی را به شما معرفی میکنم تا شناخت بیشتری از فضا داشته باشید. شما با کلیک روی عناوین کانال های معرفی شده میتونید از اون کانالها بازدید کرده و همچنین اگر مایل بودید میتونید با زدن گزینه subscribe ازشون اشتراک بگیرید. در نظر داشته باشید که یوتیوب در ایران فیلترِ پس برای دیدن کانال ها معرفی شده از یک فیلتر شکن استفاده کنید.
کانال پریا اخواص | آموزش زبان اینگلیسی از طریق یوتیوب
پریا اخواص از طریق یوتیوب به ما آموزش زبان میده و کانال محبوبی داره. پریا غیر از اینکه از طریق یویتوب تو حرفه خودش به شهرت رسیده و کلاس های خصوصیش حتما این روزها پر رونق تر شده ، ازطریق بازدید ویدیوهای یوتیوبیش هم درآمد دلار بالایی داره.
عابد ناصری | از زندگی تو آلمان میگه
عابد ناصری تو قسمت درباره کانالش نوشته زندگی در آلمان و هرچیزی که در مورد آلمان باید بدونین. درواقع عابد یک لایف استایل بلاگر هستش و از زندگی خودش تو آلمان میگه. این یوتیوبر ایرانی به گفته خودش کار جدی در یوتیوب رو از آبان ماه سال 1398 شروع کرده و در مدت کمتر از یکسال رسانه اش به 10 هزار سابسکرایب رسیده. این اتفاق برای خود عابد هم عجیب بوده چرا که تو یکی از ویدیوهای خودش گفته انتظار داشت ظرف یکسال به 1000 اشتراک برسه، اما عملکرد خوب و محتوای باکیفیت عابد مزد خوبی براش به همراه داشته.
دوستان فارسی یا Farsi Friends | باموضوع چالش ، دوربین مخفی ، شوخی
به جرائت میشه گفت که فارسی فرندس یا دوستان فارسی یکی از پرطرفدار ترین کانال ها در حوزه طنز و شوخیه . این سه دوست به اسم های رضا ، محسن و سحر با شوخی ، چالش و دوربین مخفی تونستند در این پلتقرم بسیار موفق عمل کنند.
میا پلیز | یک بانوی گیمر پرطرفدار ایرانی
گیمرها حتی در ایران هم سلاطین بلامنازع دنیای یوتیوب هستند. میا یکی از آنهاست. میا در کانال یوتیوبی خود هم به موضوع تخصصی خود یعنی گیم میپردازد و هم ویدیوهایی با مضامین چالش و طنز تولید می کند. میا پلیز را میتوان یکی از پایه گذران یوتیوب فارسی در حوزه گیم دانست. فعالیت این بانو به صورت تخصصی از سال 2018 شروع شده و تا به امروز توانسته طرفداران زیادی ایجاد کند.
امیرعباس عبدلعلی | کانال آموزشی Skillvid
کانال یوتیوبی امیرعباس از کانال های مورد علاقه منه. من خیلی چیزها از امیرعباس یاد گرفتم چون امیر عباس یه متخصص واقعیه بچه ها. امیرعباس عبدلعلی در زمینه آموزشی فعالیت میکنه و تو کانال یوتیوبی خودش آموزشهایی در خصوص ادیت و تدوین فیلم و تصویر قرار میده. همچنین به تازگی در خصوص کسب درآمد از یوتیوب هم محتوا تولید میکنه و تونسته بازخورد زیادی از این سبک تولید محتوا نصیب خودش کنه.
این 5 نفر هر کدام در شاخه خاصی فعالیت میکنند از طنز گرفته تا آموزش ، بازی و حتی سبک زندگی. در واقع قصد من از معرفی این یوتیوبرها آشنایی شما با سبک فعالیت هر یک بود ، اینکه موضوع مورد بحث کانال آنها در مورد چیه وچطور اقدام به تولید محتوا تو اون زمینه خاص میکنند.
گام های اولیه شما برای پول درآوردن از یوتیوب در ایران
همانطور که متوجه شدید شما هم برای شروع کار باید به دنبال ایده باشید. بهتره قبل از هر کاری با رایج ترین ایده های یوتیوبی آشنا بشید. بررسی ایده ها و موضوعات پرطرفدار با توجه به علایق و استعداد شما قبل از شروع کار خیلی خیلی مهمه دوستان.
مهمترین و پرطرفدارترین موضوعات دنیای یوتیوب در ایران
- طنز و سرگرمی
- حاشیه
- آموزش
- دانستنی ها
- سیاست
- تکنولوژی
- بازی
- لایف استایل
طنز و سرگرمی
خیلی ها اعتقاد دارند که بهترین حوزه برای پول درآوردن از یوتیوب در ایران ، حوزه طنز است. جالبه بدونید که طنز در تمامی شبکه های اجتماعی بیشترین طرفدار رو داره. دلیل این امر واضحه، تمامی شبکه های اجتماعی با هدف سرگرم کردن مردم و ایجاد ارتباط نزدیکتر شکل گرفتند. طنز قدرتمنده چون با ایجاد فضایی مفرح به بهترین شکل ممکن مخاطب رو سرگرم میکنه. موضوعاتی مثل دوربین مخفی ، مسابقات و چالش های مختلف هم تو این گروه قرار میگیرند. اما باید در نظر گرفت رقابت تو فضای طنز به هیچ وجه آسون نیست
حواشی
حواشی هم از دیگر موضوعاتیه که تو سرتاسر دنیا طرفداران زیادی داره. این حواشی میتوانه اخبار حواشی سلبریتی ها ، سیاسیون و موضوعات روز جامعه باشه. رقابت در این فضا هم بسیار زیاده. حواشی جامعه همیشه موضوعات تِرند شبکه های اجتماعی هستند. وقتی حواشی سیاستمداران یا سلبریتی ها در شبکه های اجتماعی و رسانه ها داغ میشه، موضوع به اصطلاح ترند میشه ، ترند شدن یعنی افراد زیادی به دنبال سرچ این موضوع هستند. واضحه که تولید محتوا روی موضوع ترند شده بسیار بازدهی زیادی داره.
آموزش
آموزش از دیگر موضوعات پرطرفدار یوتیوب فارسی است. هر تخصص ارزشمندی میتواند تبدیل به یک رسانه آموزشی شود. آموزش کسب درآمد اینترنتی ، آموزش هنر ، روانشناسی ، عکاسی ، زبان ، بورس و… .
دانستنی ها
کانال های دانستنی با دادن اطلاعات به مخاطب شکل میگیرند. اطلاعات جالب ، ارزشمند و سرگرم کننده. عموما کانال هایی که به عنوان مثال 10 مورد از بهترین ها رو معرفی میکنند که به اصلاح به اونها TOP 10 میگیم هم جزو شاخه دانستنی ها هستند.
سیاست
شاید کانال های با موضوعات سیاسی در دنیا طرفداران زیادی نداشته باشند اما موضوع در ایران متفاوت است. در حقیقت مردم ما به سیاست علاقه زیادی دارند که این میتونه ناشی از عوامل تاریخی یا فرهنگی ما باشه.
تکنولوژی
معرفی گجت ها ، موبایل ، دیوایس و تلکنولوژی های روز دنیا از دیگر موارد پرطرفدار در یوتیوبه. به یوتیوبر هایی که در حوزه تکنولوژی فعالیت میکنند تک بلاگر گفته میشه که مخفف تکنولوژی بلاگرِهست. جعبه گشایی موبایل ها دیوایس های جدید از پرطرفدار ترین موضوعات این حوزه است.
بازی
تقریبا نیمی پردرآمدترین تولیدکنندگان محتوا در یوتیوب را گیمرهای حرفهای تشکیل میدن. موضوع گیم پرطرفداره ، چون افراد زیادی در سرتاسر دنیا طرفدار و مصرف کنند محصولات این صنعت هستند. در این حوزه گیم پلی بازی ، نمایش اطلاعات و مشخصات بازی ها و همچنین معرفی بازی های جدید از موضوعات پرطرفدار این حوزه است.
لایف استایل
در شبکه اجتماعی اینستاگرام به لایف استایل بلاگر ها اینفلوئنسر گفته میشه. معنای لغوی اینفلوئنس (influence) تو دیکشنری قابلیت و ظرفیت تاثیر گذاشتن بر روی شخص یا اشخاص و … تعریف شده. اینفلوئنسر درواقع کسی است که می توانه بر روی دیگران تاثیر گذار باشه.
برای اینکه بتوانید در این حوزه فعالیت کنید باید زندگی هیجان انگیز و جالبی داشته باشید. شما باید از نحوه زندگی خوتون داستان تهیه کنید. به عنوان مثال تجربیات یک ایرانی که در ژاپن زندگی میکنه واز فرهنگ و نحوه زندگی ژاپنی ها برای ایرانی ها محتوا تهیه میکنه.
در انتخاب موضوع باید به سه عامل توجه کنید ، تخصص ، علاقه و تیپولوژی شما
تخصص : اگر تخصصی دارید روی تخصص خودتون حساب باز کنید. شما یک باغبان هستید و تخصصتون باغبانی است. یک مربی ورزشی ، یک روانشناس ، معلم زبان ، عکاس یا یک مهندس معمار از هر تخصصی میتوان تولید محتوا کرد. مهم نحوه ارایه شماست که بین یک محتوای خوب و بد فرق ایجاد میکنه.
علاقه :اگر تخصصی ندارید بهتره ببینید چه چیزی رو دوست دارید. چون دوست داشتن هم برای شروع کافیه. درواقع تولید محتوا شما رو مجبور میکنه که در خصوص چیزی که به اون علاقه مند هستید تحقیق کنید و این تحقیق و بررسی میتونه ظرف مدت کوتاهی از شما یک متخصص بسازه.
شما عاشق فوتبال هستید پس در مورد فوتبال تولید محتوا کنید. شما عاشق آشپزی هستید پس با آشپزی محتوا تولید کنید. شما عاشق کتاب هستید ، پس کتابهای خوب رو به ما معرفی کنید. هر موضوعی که علاقه و عشق شماست میتوانه موضوع جالبی برای دیگران باشه. سینما ، هنر ، گردشگری ، یوگا و … مثال هایی از این دست هستند.
تیپولوژی : در انتخاب موضوع به تیپ شخصیتی خودتون توجه کنید. شما خوتون رو بهتر از هر کس دیگه ای میشناسید، پس اگر اهل طنز و استند آپ هستید موضوع طنز میتواند برای شما جذاب باشد. اما اگر آدم کمروخجالتی هستید شاید این حوزه برای شما مناسب نباشه.
موضوع خود را مشخص کنید
پس اولیم گام برای پول درآوردن از یوتیوب در ایران اینه که یک موضوع مشخص برای فعالیت خودتون انتخاب کنید. توجه کنید که شما نمیتوانید تو کانال یوتیوبی خودتون در مورد چندین موضوع اظهار نظر وصحبت کنید. بعد از انتخاب موضوع کافیه امکانات و تجهیزات مورد نیاز رو تهیه کنید.
برای شروع میشه از یک گوشی موبایل میان رده استفاه کرد. منظور از کوشی میان رده ،گوشی موبایلیه که کیفیت تصویربرداری معقولی داشته باشه. شما نیاز به یک پایه دوربین هم دارید. پایه دوربین یکی از مهمترین تجهیزاتیه که باید تهیه بشه و خوشبختانه قیمت پایینی داره.
آیا برای شروع کار در یوتیوب نیاز به خرید تجهیزات داریم؟
به اعتقاد من در ابتدای کار نیاز نیست هزینه زیادی صرف خرید دوربین های حرفه ای ، میکروفون و … بشه. چون مهمتر از تجهیزات حرفه ای ، محتوای شماست. هیچ وقت یک بیننده بخاطر کیفیت خوب تصویر ویدیوهای شما ، طرفدار شما نمی شه بلکه محتوای خوب است که طرفدار میسازد.
گاهی اوقات یه محتوای خوب ممکن است کیفیت صدای ضعیفی داشته باشه، اما با این حال چون به اصطلاح محتوا سلطانه ، ویدیو دیده میشه. مردم به دنبال صدای باکیفیتر نیستند مردم به دنبال محتوای خوب هستند. یه مطلب آموزنده یه چیز باحال ، یه چیزی که سرگرمشون کنه. پس موفقیت شما تو این فضا به تجهیزات بهتر و به روزتر بستگی نداره همه چیز به ارزش محتوایی هست که تولید میکنید.
کانال خودتون رو ایجاد کنید
داستان پول درآوردن از یوتیوب اونم تو ایران از ساخت یک کانال یوتیوبی شروع میشه. پس یک کانال یوتیوبی ایجاد کنید. موضوع خودتون رو انتخاب کنید. و با تولید مستمر محتوا کانال خودتون رو معرفی کنید. اگر موضوع مورد بحث کانال و ویدئوهای شما جذابیت داشته باشه یوتیوب به رشد شما کمک میکنه و از طریق سیستم سرچ و پیشنهاد کانال شما به افراد مختلف باعث افزایش بینندگان ویدئوهای شما میشه.
همونطور که گفته شد شما میتونید به راحتی در کمتر از چند دقیقه صاحب یک کانال تلوزیونی اینترنتی بشید. اما مهم ، ایده اولیه شماست؟ میخواییم چیکار کنید؟ آیا محتویات کانال شما میتوانه طرفداران زیادی خلق کنه. درواقع طرفداران کانال شما همون افرادی هستند که مشترک کانال شما میشن. افرادی که با کلیک بر روی گزینه Subscribe از کانال شما اشتراک دریافت میکنند. لازمه که یکبار دیگه توضیح بدم که اشتراک تو یوتیوب مثل فالوور یا دنبال کردن تو اینستاگرامه. ما تو پلتفرم اینستاگرام از واژه دنبال کننده استفاده میکنیم اما تو یوتیوب از واژه مشترک شدن.
شرایط پول درآوردن از یوتیوب
شما برای رسیدن به درآمد دلاری یا به اصلاح پول درآموردن از یوتیوب باید 1000 مشترک داشته باشید. 1000 اشتراک به معنی اینه که کانال شما صلاحیت پول درآوردن از یوتیوب رو داره. در حقیقت گوگل دوشرط برای ورود کانال ها به پلن درآمد در نظر گرفته. 1000 اشتراک و 4000 ساعت نمایش ویدئوهای شما تو 365 روز گذشته. با رسیدن به این دو هدف درآمد دلاری شما شروع میشه. اما باید در نظر داشت که رسیدن به این هدف اصلا کار آسونی نیست. پول درآوردن از یوتیوب اونم از ایران به یکسال تلاش بی وقفه احتیاج داره ، یکسال تلاش هوشمندانه و مستمر.
بعد از تحقق شرط 1000 سابسکرایب و 4000 ساعت نمایش ویدئو ها میتونید کانال خودتون رو Monetize کنید. Monetize کردن کانال در واقع فرآیندیه که از گوگل تاییدیه لازم برای درآمد کانال گرفته میشه. فرآیند فعال سازی پلن کسب درآمد کانال ممکنه تا یکماه زمان ببره. بعد از گرفتن تاییدیه ، به راحتی میشه از یوتیوب پول درآورد. با رسیدن به 100 دلار میتوانید در خواست تسویه ارسال کنید و درآمد دلاری خودتون رو دریافت کنید.