آخرین فرصت تهیه مدرسه یوتیوب با 50% تخفیف, فقط تا 4 فروردین فرصت دارید

کسب درآمد از پادکست با دونیت دلاری

1 / 5
کسب درآمد از پادکست با دونیت دلاری

امروز و تو این قسمت از سری مقالات آموزشی وبسایت رامون طالع میریم سراغ کسب درآمد پادکست. شاید ندونید اما پادکست فارسی تو سالهای گذشته به طور چشمگیری رشد کرده و به عنوان یک راهکار محبوب برای کسب درآمد آنلاین شناخته می‌شه. اما چطور میشه از پادکست درآمد داشت؟

قبل از هر چیزی بهتره با مفهوم پادکست، دونیت و پادگیر آشنا بشیم.

پادکست چیست؟

پادکست در واقع یک برنامه صوتی دیجیتال هستش که برای دانلود یا پخش تو سرتاسر اینترنت در دسترسِ. پادکست ها معمولاً ماهیت اپیزودیک و دسته بندی شده دارند و عموما قسمت های جدید به طور منظم منتشر میشه، پادکست ها طیف گسترده ای از موضوعات مثل اخبار، سیاست، کمدی، سرگرمی، آموزش و غیره رو پوشش میدن.

کسب درآمد از پادکست

پادکست شباهت زیادی به برنامه های رادیویی داره، اما قابل جلو و عقب و زدن و گوش کردن تو تایمی که مخاطب صلاح میدونه. همچنین پادکست ها اغلب توسط افراد یا تیم های کوچیک ایجاد میشن، همونطور که گفتم پادکست ها تو سال های اخیر به دلیل راحتی، دسترسی آسان و تنوع گسترده محتوایی، به طور فزاینده ای محبوب شدند.

دونیت چیست؟

دونیت یعنی همون حمایت مالی از شخص یا رسانه ای که شما بهش علاقه دارید و مطالبش رو دنبال میکنید، به عبارت خودمونی تر شما یه طرفدار دو آتیشه ای که مثلا از کار فلان یوتیوبر خوشت میاد و تصمیم میگیری به صورت مالی حمایتش کنی، این کمک مالی میتونه 2 هزار تومان باشه یا 100 هزار تومان، در واقع مهم نیست که مبلغش چقدره.

این رو بدونید که تو رسانه وقتی کریتور تقاضای دونیت کنه، عموما طرفدارها توجه زیادی بهش میکنن. و این یعنی درآمد زیادی که طریق دونیت بدست میاد.

کسب درآمد از پادکست با دونیت دلاری

فرهنگ دونیت در ایران

اگر فکر میکنید که دونیت تو ایران جا نیفتاد سخت در اشتباهید، بعد از خوندن این مقاله کافیه داخل یوتیوب یه سرچ کوچیک در خصوص دونیت استریمرها و یوتیوبر های ایرانی بزنید. اونوقته که ممکنه کلاه از سرتون بیوفته چون در برخی موارد، ممکنه یک طرفدار ایرانی، گیمر محبوب خودش رو تا 100 میلون تومان هم دونیت کنه

کسب درآمد از پادکست با دونیت

پادگیر چیست؟

شما برای کسب درآمد از پادکست نیاز به یه پادگیر یا فضایی دارید که بتونید پادکست های خودتون رو داخل اون بارگذاری کنید. پادگیر در واقع وب سایت یا اپلیکیشنی هستش که از پادکست های شما میزبانی میکنه و امکان شنیدنش رو به شنوندگان پادکست میده.

بخوانید  آموزش ساخت جیمیل از 0 تا 100
پلتفرم های پخش پادکست برای کسب درآمد از پادکست

پلتفرم های پخش پادکست ایرانی و خارجی

شما برای کسب درآمد از پادکست میتونیداز پلتفرم های مختلفی استفاده کنید، بهتون پیشنهاد میشه برای تشکیل سریع تر کامیونیتی خودتون و کسب درآمد از پادکست حتما داخل چند تا پلتفرم مشترکا فعالیت کنید تا به نتیجه دلخواهتون برسید.

تو این بخش یه تعدادی از محبوب ترین پلتفرم ها برای کسب درآمد از پادکست ، چه ایرانی و چه خارجی بهتون معرفی میکنم.

پلتفرم های پخش پادکست خارجی

  • Apple Podcasts
  • Spotify
  • Google Podcasts
  • Stitcher
  • TuneIn
  • iHeartRadio
  • Podbean
  • Spreaker
  • Buzzsprout
  • SoundCloud
  • Libsyn
  • Anchor
  • Blubrry
  • Castbox
  • Overcast
  • Pocket Casts
  • Podcast Addict
  • Himalaya
  • Player FM
  • Acast
  • Deezer
  • Luminary
  • Podchaser
  • RadioPublic
  • Simplecast
  • Transistor
  • Megaphone
  • RedCircle
  • Wooshkaa
  • Audioboom

اما لیست پادگیرهای ایرانی و توضییح مختصر در موردشون برای کسب درآمد از پادکست

  • شنونو

شنوتو یکی از معروف‌ترین پلتفرم‌های پادکست ایرانیه. این پلتفرم، بیش از 10000 پادکست در موضوعات مختلف از جمله ادبیات، فرهنگ، هنر، سینما، موسیقی، تاریخ، سیاست، آموزش، دین و مذهب، علوم و فناوری و… رو در اختیار کاربران خودش قرار میده.

شنوتو همچنین امکاناتی مثل امکان جستجو در سایت، دسته‌بندی موضوعات، امکان دیدن آخرین قسمت‌های پادکست‌های مورد علاقه، بررسی نظرات کاربران و ارائه پیشنهادات برای پادکست‌های جدید را به کابرانش میده.

همچنین امکاناتی مانند دانلود، پخش آنلاین، اشتراک‌گذاری پادکست‌ها در شبکه‌های اجتماعی، دنبال کردن پادکست‌های مورد علاقه و… . شنوتو به دلیل محتوای کیفی و گسترده‌ای که ارائه می‌دهد، یکی از پرطرفدارترین پلتفرم‌های پادکست در ایرانبه حساب میاد.

  • ناملیک

ناملیک یکی دیگه از پرطرفدارترین پلتفرم‌های پادکست ایرانیه که تو سال ۱۳۹۴ تاسیس شده. این پلتفرم دارای بیشتر از 20000 پادکست تو موضوعات مختلفه. همچنین، ناملیک به عنوان یکی از قدیمی‌ترین پلتفرم‌های پادکست ایرانی به صورت مستقیم با بسیاری از تولیدکنندگان و سازنده های پادکست همکاری می‌کنه و از این رو، پادکست‌های انحصاری و منحصر به فردی رو ارائه میده.

  • فیدیبو

فیدیبو هم یکی از بزرگترین پلتفرم‌های کتابخانه دیجیتال و صوتی در ایرانه که تو سال ۱۳۹۵ راه‌اندازی شد. این پلتفرم، بیشتر از 40000 کتاب الکترونیکی و صوتی، مجلات، روزنامه‌ها و پادکست‌ها رو در قالب یک عضویت اشتراکی به کاربران خود ارائه می‌کنه.

فیدیبو به کاربران خودش امکاناتی مثل دسته‌بندی کتاب‌ها و پادکست‌ها بر اساس ژانر و موضوع، امکان جستجوی پیشرفته، امکان دسترسی به آخرین و جدیدترین کتاب‌ها و پادکست‌ها، امکان پخش آنلاین و دانلود فایل‌های صوتی، امکان خواندن کتاب‌ها با قابلیت تغییر فونت و اندازه، و همچنین امکان اشتراک‌گذاری محتوای مورد علاقه با دیگران را رو به ارایه میکنه.

پلتفرم کست باکس برای کسب درآمد از پادکست

از بین تمامی پلتفرم های پادکست موجود شاید کست باکس از مهمترین ها باشه، چون طیق گسترده ای از مخاطب داره و بسیار شناخته شده است

بخوانید  معرفی 3 هوش مصنوعی بالا بردن کیفیت عکس

این نکته رو بگم که این پلتفرم‌های پخش پادکست طیف وسیعی از ویژگی‌ها، از جمله میزبانی، توزیع، تجزیه و تحلیل، گزینه‌های کسب درآمد از پادکست و ابزارهای تعامل با مخاطب رو ارائه می‌کنن که بعضی از اون ها رایگان هستش، و بعضی دیگه نیاز به تهیه اشتراک داره.

کسب درآمد از پادکست از طریق دونیت با یه مثال واقعی

خب تا اینجا با مفاهیم مختلفی آشنا شدیم، اما بریم سراغ اینکه این حوزه چقدر پتانسیل درآمد زایی داره. بهتره یک نمونه واقعی رو تحلیل کنیم، من داشبورد حامی باش رسانه ای به اسم شب نشینی رو بهتون نشون میدم

حامی باش : پلتفمر ایرانی هستش که امکان دریافت دونیت ریالی و دلاری روبه تولید کننده محتوا میده.

شب نشینی : اسم رسانه پادکستی که مورد مطالعه ماست.

داشبورد حامی باش برای کسب درآمد از پادکست

همونطور که داشبورد حامی باش این رسانه نشون میده، شب نشینی از دونیت های ریالی و دلاری درآمد قابل توجهی داشته، اما این رسانه تو چه زمینه ای فعالیت میکنه.

این پادکست تو اوایل کارش در خصوص موضوعات مختلفی تولید محتوا میکرد برای مثال دارک وب چیه، یا 10 تا فیلم ترسناکی که حتما باید ببینید و… ، اما رشد این پادکست با قدم گذاشتن تو زمینه موسیقی شکل گرفت.

این رسانه و پادکست که همونطور که گفتم اسمش شب نشینیه در واقع در حال حاضر تو حوزه موزیک فعالیت میکنه میکنه، نه اینکه خودش تولید کننده موزیک باشه، در واقع میاد مثلا 10 تا از بهترین آهنگ های نوستالژی رو به هم میچسبونه و بین هر قطعه نظر خودشو میگه یا در واقع یه ارزش اضافه ای جز صرفا چسبوندن اون موزیک ها به پادکست اضافه میکنه.

نمونه پادکست موفق برای کسب درآمد از پادکست

چطور به پلتفرم پخش پادکست لینک دونیت اضافه کنیم؟

تو مثالی که بالا زده شد پادکستر از پلتفرمی به اسم حامی باش استفاده کرد اماحامی باش چیه؟ حامی باش یا مشابه این پلتفرها در واقع نقش واسط رو بازی میکنن و دونیت ها رو چه به صورت ریالی و دلاری با کسر درصد کارمزد به شما انتقال میدن، برای مثال پلتفرم حامی باش5 درصد از دونیت های شما رو به عنوان کارمزد بر میداره.

پلتفرم حامی باش برای کسب درآمد از پادکست

شما برای کسب درآمد از پادکست با دونیت تو حامی باش یا پلتفرم های مشابه کافیه در ابتدا یک ثبت نام داشته باشید، با ثبت نام شما یه لینک اختصاصی براتون ساخته میشه که کافیه لینک رو تو قسمت توضیحات یا هر جایی از پادکستتون که خواستید قرار بدید.

شنونده از طریق این لینک میتونه به شما کمک های مالی کنه

چطور شنونده های پادکست رو ترغیب به دونیت کنم؟

بهتره لینک دونیت رو تو قسمت توضیحات پادکست بذارید، در واقع با گذاشتن لینک حمایت مالی تو هر قسمت از پادکست جدیدتون میتونید به سهولت دسترسی لینک برای شنونده کمک کنید.

بخوانید  نحوه ساخت اپلیکیشن با هوش مصنوعی

همینطور میتونید لینک دونیت رو تو باقی شبکه های اجتماعی خودتون یا وبسایتتون قزار بدید تا راه های بیشتری رو برای کسب درآمد از پادکست داشته باشید

راه های دیگه برای کسب درآمد از پادکست

علاوه بر دونیت برای کسب درآمد از پادکست راه های فوق العاده دیگه ای هم وجود داره که بهشون اشاره میکنیم.

فروختن محصولات و کالاهای انحصاری:

تی‌شرت و سایر پوشاک: می‌تونید تی‌شرت، هودی، کلاه یا سایر لباس‌های سفارشی رو با لوگو یا عبارت جذاب پادکست خودتون بسازید. این میتونه هم یه راه عالی برای تبلیغ برند شما باشه و هم باعث کسب درآمد از پادکست برای شما بشه و مهم تر از اون، باعث میشه مخاطبان شما احساس کنن که بخشی از پادکست و کامیونیتی شماست.

استیکرها و اثار هنری: برچسب‌های دارای لوگو یا آثار هنری پادکست شما میتونه راهی کم‌هزینه و سرگرم‌کننده برای تبلیغ برند شما باشه، در واقع تو این روش به مخاطب بعد از دونیت یه هدیه کوچیک میدید که میتونه مثلا یه استیکر بامزه باشه

لیوان‌ها و سایر ظروف نوشیدنی: لیوان‌هایا همون ماگ و بطری‌های آب سفارشی با آرم یا عبارت پادکست شما می‌تونه یک کالای مفید و کاربردی باشه که مخاطبان شما می‌تونن هر روز از اون استفاده کنن.

کتاب‌ها و سایر کالاهای مرتبط با موضوع پادکست: اگر پادکست شما موضوع خاصی را پوشش میده، می‌تونید کتاب، مجلات، یا سایر کالاهای مرتبط با اون موضوع، مثل ابزار آشپزی یا مثلا وسایل تمرینی برای پادکست های سلامتی و تناسب اندام ایجاد کنید.

کسب درآمد از پادکست با فروش کالا

گرفتن اسپانسر و تبلیغات: تبلیغات و بازاریابی قطعا یکی از متداول ترین روش ها برای هر فرد دارای رسانه هستش. شما میتونید به صورت مستقیم با افرادی که میخوان خدمات یا کالاشون رو داخل پادکست شما تبلیغ کنن ارتباط بگیرید و با دریافت مبلغی خدمت یا محصولشون رو تبلیغ کنید.

کسب درآمد از پادکست با تبلیغات

بازاریابی وابسته یا افیلیت مارکتینگ: با تبلیغ محصولات یا خدمات مرتبط با محتوای پادکست خودتون، میتونید از هر فروش حاصل شده کمیسیون دریافت کنید. این رو میشه از طریق لینک های ارجاع منحصر به فردی که از شزکت یا شخصی که مایل به همکاری با اون هستید دریافت کنید و داخل توضیحات پادکستتون قرار بدید.

کسب درآمد از پادکست با همکاری در فروش

محتوای اختصاصی: شما با تولید محتوای اختصاصی برای طیف خاصی از شنونده هاتون یا دادن دسترسی زود تر برای شنیدن بعضی از اپیزود هاتون میتونید مبلغی رو بابت این خدمات متمایز دریافت بکنید.

کسب درآمد از پادکست با تولیدمحتوا اختصاصی

مشاوره: اگر پادکست شما موضوع یا کسب و کار خاصی رو پوشش میده، ممکنه بتونید خدمات مشاوره رو به شنونده ها یا سایر مشاغل ارائه بدید.

جمع بندی

یادتون باشه که ساختن یک پادکست موفق به زمان و تلاش شما نیاز داره، بهتره برای کسب درآمد از پادکست روی ایجاد محتوای با کیفیت بالا و همچنین ایجاد گروهی از مخاطبای وفادار تمرکز کنید والبته تولید محتوای مستمر. بهتره جریان های درآمدی مختلف رو بررسی کنید تا به بهترین روش ممکن برسید.

رامون طالع

رامون طالع

رامون طالع هستم، یه مشاور کسب و کار و تو این وب سایت بهتون یاد میدم که چطور درآمد آنلاین داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید