بازی سازی اندروید با استفاده از Unity یک فرصت عالی برای طراحی و توسعه بازی برای دستگاههای اندرویدی و کسب درآمد از آن هستش. Unity یک موتور بازی قدرتمند و توسعه برنامه چندپلتفرمی است که توانایی ایجاد بازیهای سهبعدی و دوبعدی رو فراهم میکنه.
در ویدیوی زیر به بررسی کامل ساخت یک بازی اندروید، بدون دانش کد نویسی و با استفاده از پروژه های آماده میپردازیم.
عنوان های این مقاله
اندروید چیست؟
اندروید یک سیستم عامل مبتنی بر لینوکس برای دستگاههای همراه هست که توسط شرکت گوگل توسعه داده شده. این سیستم عامل ابتدا به عنوان یک سیستم عامل مخصوص تلفنهای هوشمند معرفی شد، اما اکنون در انواع دستگاههای مختلفی از تلفنهای هوشمند و تبلتها تا تلویزیونها، ساعتهای هوشمند، و دستگاههای جدیدتر هم مورد استفاده قرار میگیره.
اندروید به طور گسترده از جاوا به عنوان زبان برنامهنویسی اصلی خود استفاده کرده و برنامهها و اپلیکیشنهای توسعه یافته برای این سیستم عامل به صورت فایلهای APK (Android Package) اجرا میشوند. اندروید اجازه میدهد که توسعهدهندگان اپلیکیشنهای متعددی رو برای دستگاههای مختلف توسعه دهند و آنها را از طریق Google Play Store یا منابع دیگر به کاربران عرضه کنند.
یکی از ویژگی های مهم اندروید، پویایی و سفارشیسازی بالا در رابط کاربری اون هستش. شرکت های تولید کننده دستگاهها میتونند رابط کاربری اندروید رو برای دستگاه های خود به شکل اختصاصی تغییر دهند.
این سیستم عامل از یک اکوسیستم بزرگ اپلیکیشن و خدمات گوگل هم پشتیبانی میکنه و به کاربران این امکان را میدهد تا تجربهای گسترده و متنوع از استفاده از دستگاههای هوشمند خود داشته باشند.
تاریخچه اندروید
اندروید توسط شرکتی به نام “اندروید اینک” (Android Inc.) تأسیس شد که در سال 2003 توسط آندی روبین (Andy Rubin)، ریچ ماینر (Rich Miner)، نیک سیرجین (Nick Sears) و کریس وایت (Chris White) ایجاد شد. این شرکت در آغاز برنامههایی برای دستگاههای دستی مبتنی بر لینوکس توسعه میداد.
در سال 2005، شرکت گوگل اندروید اینک را خریداری کرد و توسعه این سیستم عامل توسط گوگل ادامه داده شد. نخستین نسخه اندروید، با نام کدهای “Astro” و “Bender”، در سال 2007 معرفی شد. ورژن اولیه عمومی اندروید، با نام تجاری “Android 1.0″، در سپتامبر 2008 منتشر شد.
با گذر زمان، بخاطر اوپن سورس بودن, اندروید به شکل های زیادی از ورژنها و نامهای مختلف توسعه پیدا کرد و تعداد زیادی از دستگاههای مختلف از جمله تلفنهای هوشمند و تبلتها از این سیستم عامل استفاده کردند. اندروید همچنین به یکی از معتبرترین و پرکاربردترین سیستمعاملهای موبایل در دنیا تبدیل شد و توسط توسعهدهندگان برای ایجاد اپلیکیشنها و بازیهای موبایل مورد استفاده قرار گرفت.
بازی سازی اندروید چیست؟
بازیسازی اندروید به معنای ساخت و توسعه بازیهای مخصوص سیستمعامل اندروید است. اندروید سیستمعامل محبوبی برای دستگاههای تلفن همراه و تبلت است و با استفاده از این سیستمعامل، توسعهدهندگان میتوانند بازیهای تعاملی و سرگرمکننده برای این دستگاهها ایجاد کنند.
بهتره بدونید که بازی سازی اندروید یکی از پر سود ترین شغل های دنیا هست. خیلی وقت ها یک بازی وایرال میشه و مخاطبین زیادی پیدا میکنه و درآمد خیلی زیادی رو برای بازی ساز ایجاد میکنه.
البته هیچ وقت اینطور نیست که بازی ساز با ساخت 1 بازی موفق بشه و معمولا اینطور هست که بازی ساز 10 بازی یا حتی بیشتر رو ایجاد میکنه تا یکی از اونها مورد توجه مردم قرار بگیره.
افزایش سرعت بازی سازی با مدل های آماده
عموما یک بازی ساز برای این که سرعت بازی سازی خودش رو بیشتر کنه جزئیات رو خودش طراحی نمیکنه و برای طراحی قسمت هایی مثل درخت ها یا بعضی از کاراکتر ها یا شهر ها و… از مدل های آماده استفاده میشه.
این مدل ها میتونند رایگان یا پولی باشند. تصور کنید بازی ساز در بازی خودش نیاز به یک اژدها داره. نیازی نیست این اژدها رو خودش طراحی کنه کافیه یک مدل از قبل طراحی شده رو خریدای کنه و به این شکل زمان زیادی رو در ساخت بازی خودش صرفه جویی کنه.
جالبه بدونید در حال حاضر علاوه بر مدل های آماده، پروژه های آماده بازی هم وجود داره. مثلا شما بجای این که یک بازی ماشین رو از صفر طراحی کنی، کافیه یک پروژه ماشین بازی که از قبل طراحی شده رو خریداری و ادیت کنید.
بهترین نرم افزار های بازی سازی اندروید
- Unity: یونیتی یکی از معروفترین موتورهای بازیسازی است که به توسعهدهندگان اندروید امکان میدهد بازیهای 2D و 3D زیبا و قدرتمند ایجاد کنند. Unity زبان C# را پشتیبانی میکند و دارای ابزارهای گرافیکی و پشتیبانی از واقعیت مجازی و افزونههای متعدد است.
- Unreal Engine: اگر به دنبال ایجاد بازیهای 3D بزرگ و واقعگرایی بالا هستید، Unreal Engine انتخاب خوبی است. این موتور قدرتمند به زبان C++ برنامهنویسی میشود و توانایی ایجاد بازیهای زیبا با افکتهای واقعگرایی را داراست.
- Godot Engine: یک موتور بازیسازی متنباز و رایگان است که به توسعهدهندگان امکان میدهد بازیهای 2D و 3D را ایجاد کنند.
- GameMaker Studio: این موتور از زبان GML (GameMaker Language) برای توسعه بازیها استفاده میکند و برای ایجاد بازیهای 2D بسیار مناسب است. GameMaker Studio دارای ابزارهای گرافیکی و جلوههای ویژه برای ایجاد بازیهای سرگرمکننده است.
- Cocos2d-x: این یک موتور بازیسازی متنباز و کراس-پلتفرم برای ایجاد بازیهای 2D است. Cocos2d-x زبانهای C++ و Lua را پشتیبانی میکند و ابزارهای کاربردی برای توسعه بازیهای موبایل دارد.
در ویدیو آموزشی این مقاله ما از یونیتی برای بازی سازی استفاده کردیم. و برای شروع کار پیشنهاد میکنم از همین نرم افزار استفاده کنید.
آیا بازی سازی با Unity نیاز به برنامه نویسی دارد
در شروع کار میتونید سراغ پروژه هایی برید که نیازی به برنامه نویسی ندارند. در ویدیو این آموزش هم ما از برنامه نویسی برای ساخت بازی استفاده نکردیم. البته که برای ساخت بازی های پیچیده تر نیاز هست که برنامه نویسی رو شروع کنید. شما امروز از هوش مصنوعی هم برای نوشتن اسکریپت مورد نظر خودتون میتونید استفاده کنید
پیشنهاد میکنم ویدیو آموزشی این مقاله رو ببینید و اون رو اجرا کنید و با این ویدیو فعالیت خودتون رو در بازی سازی اندروید استارت بزنید.
Unity زبان C# را پشتیبانی میکنه و اگر به بازی سازی علاقه مند هستید میتونید درباره این زبان ها تحقیق کنید.
کسب درآمد از بازی سازی
شما به سه روش میتونید از بازی ساخته شده کسب درآمد کنید. روش اول انتشار بازی بصورت پولی هست در این روش شما بازی رو در گوگل پلی و بازار و مایکت بصورت پولی منتشر میکنید و مخاطب برای نصب اون باید هزینه ای رو پرداخت کنه. این روش پیشنهاد نمیشه.
روش دوم انتشار بازی بصورت رایگان با پرداخت درون برنامه ای هست. به این شکل که مخاطب بازی رو رایگان نصب میکنه و مثلا برای این که سکه هاش در بازی بیشتر بشه و بتونه با سکه ها آیتم تهیه کنه باید از فروشگاه بازی سکه بخره و در عوض اون سکه ها میتونید مبلغی رو دریافت کنید.
روش سوم تبلیغات هست در این روش شما بازی رو رایگان منتشر میکنید و داخل بازی تبلیغات نمایش میدید. حتی میشه این روش رو با روش قبل ترکیب کرد به این شکل که کاربر بتونه عددی رو پرداخت کنه تا تبلیغات از بازی حذف بشه و بازی بدونه تبلیغ بشه.
یک بازی ساز زمانی به درآمد بالایی میرسه که بازی اون توسط افراد زیادی نصب بشه پس شما باید در همه مارکت ها مثل گوگل پلی و بازار و مایکت بازی خودتون رو منتشر کنید. همچنین با یک بازی نمیتونید موفق بشید و باید تعداد بازی های ساخته شده رو بیشتر کنید.