امروز در سایت رامون طالع قراره نحوه کار الگوریتم یوتیوب رو بهتون بگم. الگوریتم یویتوب برای یوتیوبر ها خیلی مهمه و با دونستن اون یوتیوبر ها میتونند ویدیو ها رو به شکلی بسازند که بازدید بیشتری بگره و درآمدشون افزایش پیدا کنه.
عنوان های این مقاله
مهم ترین فاکتور در الگوریتم یوتیوب
مهم ترین فاکتور ها برای الگوریتم یوتیوب نوشتن تایتل و توضیحات مرتبط و استفاده از تامبنیل جذاب برای ویدیو هست. بعد از اون هم داشتن تگ های مرتبط برای ویدیو توسط الگوریتم یوتیوب بررسی میشه.
همچنین داشتن یه هوک جذاب برای ویدیو هم خیلی مهم هست چون در آپدیت جدیدی یوتیوب کاربر چه در موبایل و چه در کامپیوتر قبل از کلیک روی ویدیو میتونه یه پیش نمایش از اون رو ببینه. در صورتی که اوایل ویدیو شما جذاب نباشه کاربر روی اون کلیک نمیکنه.
همچنین تک تک فریم ها و ثانیه به ثانیه ویدیو شما توسط هوش مصنوعی یوتیوب آنالیز میشه و صدای ویدیو شما توسط هوش مصنوعی یوتیوب ترجمه و آنالیز میشه. اگر شما روی تایتل ویدیو بنویسید آموزش یوتیوب و در خود ویدیو راجب یوتیوب صحبت نکنید و مثلا درباره ترید کردن صحبت کنید.
یوتیوب متوجه میشه و ویدیو رو به مخاطبین پیشنهاد نمیده.
اینها جزء مهم ترین قسمت های الگوریتم یوتیوب هست شما اول باید این موارد رو رعایت کنید و بعد از اون برای افزایش بازدید باید سعی کنید از سایر الگوریتم های یوتیوب استفاده کنید.
رفتار الگوریتم یوتیوب با CTA
یوتیوبر ها معمولا در ویدیو های خودشون کاربر رو به لایک و سابسکرایب دعوت میکنند. به این کار یوتیوبر ها CTA گفته میشه. CTA مخفف Call To Action هست که به معنی دعوت به عمل هست!
استفاده از CTA در یوتیوب میتونه تاثیر مثبت یا منفی داشته باشه. اگر شما مدت طولانی مثلا 30 ثانیه رو به دعوت مخاطب به لایک و سابسکرایب و… اختصاص بدید مخاطب احتمالا از ویدیو شما خارج میشه و شما یه بازدید کننده رو از دست میدید.
اما اگر فقط چند ثانیه رو به دعوت مخاطب به لایک و سابسکرایب اختصاص بدید هیچ تاثیر منفی ای در کانال شما نمیزاره و حتی باعث رشد کردن کانالتون هم میشه.
نکته بسیار مهم اینجاست که یوتیوبر ها عموما مخاطب رو به لایک و سابسکرایب دعوت میکنند و کمتر کسی مخاطب رو به کامنت گذاشتن دعوت میکنه.
این در حالی هست یه از کامنت بیشترین تاثیر رو در وایرال شدن ویدیو داره تاثیر لایک و سابسکرایب ازکامنت خیلی کمتره.
پس بهتون پیشنهاد میکنم طی 5 تا 10 ثانیه ای که به CTA اختصاص دادید اول مخاطب رو به کامنت گذاشتن دعوت کنید و بعد از اون اگر فرصت بود میتونید مخاطب رو به سابسکرایب کردن کانال و لایک کردن ویدیو دعوت کنید.
رفتار الگوریتم یوتیوب با زمان ویدیو
یوتیوب به ویدیو های طولانی تر بیشتر توجه میکنه ویدیو های بالای 8 دقیقه رو بیشتر به مخاطبین خودش پیشنهاد میکنه. در نتیجه بهتره ویدیو هایی که توسط شما ساخته میشه بیشتر از 8 دقیقه باشه.
البته توجه کنید که افزایش زمان ویدیو های شما نباید باعث کاهش کیفیت ویدیو بشه. اگر سعی کنید الکی و با اضافه گویی ویدیو رو طولانی کنید مخاطب از ویدیو خارج و فاتحه ویدیو خونده میشه.
پس اگر موضوع ویدیو به شما اجازه میده کافیه با اضافه کردن قسمت های مرتبط و مفید با موضوع ویدیو زمان ویدیو رو افزایش بدید. اگر هم نشد مشکلی نیست.
اگر یک ویدیو 3 دقیقه شده و امکان طولانی کردن اون نیست سعی نکنید به زور اون رو طولانی کنید و ویدیو رو میتونید با همین زمان کم منتشر کنید.
دقت کنید که در این الگوریتم یوتیوب استثنا هم وجود داره و برای مثال موزیک ها شامل این الگوریتم نمیشند و برای موزیک ها الگوریتم جدایی وجود داره.
پس اگه کانال شما موضوعی مثل موزیک رو داره که باعث میشه همه ویدیو ها زیر 8 دقیقه باشه نیازی نیست نگران باشید.
رفتار الگوریتم یوتیوب با میانگین تماشا ویدیو
در vidsummit 2021 آمارجالبی توسط یکی از مدیران یوتیوب منتشر شد. این آمار رو در عکس بالا میتونید مشاهده کنید. نمودار Median میانگین درصد تماشا ویدیو توسط مخاطبین هست و Top 10% of videos ویدیو هایی هست که از میانگین ویدیو های یوتیوب بهتر عمل کردند و احتمال وایرال شدنشون بیشتره.
برای مثال اگر زمان ویدیو شما 3 دقیقه باشه و میانگین زمان تماشا این ویدیو حدود 62 درصد باشه یعنی ویدیو شما یه ویدیو عادلی هست. اما اگر همین ویدیو به میانگین تماشا حدود 82 درصد برسه یعنی ویدیویی هست که بیشتر از سایر ویدیو ها دیده شده و ممکنه وایرال بشه.
هر چه زمان ویدیو شما بیشتر بشه این درصد ها هم کاهش پیدا میکنه. برای مثال اگر ویدیو شما 10 دقیقه هست نیازی نیست مخاطب 82 درصد از ویدیو رو تماشا کنه و اگر حدود 61 درصد از ویدیو تماشا بشه ویدیو شانس وایرال شدن پیدا میکنه.
توجه کنید که این الگوریتم یوتیوب قطعا باعث وایرال شدن ویدیو نمیشه و فقط شانس شما رو بیشتر میکنه.
رفتار الگوریتم یوتیوب با زمان انتشار ویدیو
به گفته خود یوتیوب انتشار ویدیو های کانال بصورت منظم در یک ساعت خاص تاثیر مستقیم بر الگوریتم یوتیوب نداره و این که یک کانال منظم و در روز ها و ساعت های خاص تولید محتوا کنه باعث نمیشه الگوریتم یوتیوب ویدیو های اون کانال رو بیشتر پیشنهاد بده.
اما انتشار منظم ویدیو ها در روز و ساعت های خاص بر روی مخاطبین کانال شما تاثیر داره. با این کار مخاطب شما شرطی میشه که شما همیشه فلان روز و فلان ساعت ویدیو آپلود میکنید و منتظر آپلود ویدیو توسط شما میمونه.
پس منظم کار کردن تاثیری در الگوریتم یوتیوب نداره ولی باعث میشه تا مخاطب وفادار بیشتری به دست بیارید.
کل الگوریتم یوتیوب همین بود؟
در حقیقت نه. الگوریتم اصلی رو فقط خود یوتیوب میدونه و هیچ وقت به ما الگوریتم اصلی رو نمیگه. ما فقط از قسمتی از الگوریتم خبر داریم که یا بر اساس تجربه به دست اومده یا توسط خود یوتیوب عمومی شده.