امروز در سایت رامون طالع قرار هست به موضوع افیلیت مارکتینگ یا همان همکاری در فروش بپردازیم. همکاری در فروش یک معامله دو سر برد هست. در همکاری در فروش تامین کننده فروش بیشتری رو تجربه میکنه و بازاریاب بدونه تامین محصول سود خودش رو دریافت میکنه.
در این مقاله 0 تا 100 افیلیت مارکتینگ رو بهتون آموزش میدم و روش های درآمد زایی از اون رو بهتون میگم.
عنوان های این مقاله
افیلیت مارکتینگ چیست؟
افیلیت مارکتینگ یک روش تبلیغاتی در دنیای آنلاین هست که در اون بازاریاب با معرفی محصول فروشنده به مشتری محصول را به فروش میرساند و محصول توسط فروشنده برای مشتری ارسال و پورسانت بازاریاب از سوی فروشنده به حساب اون واریز میشود.
نحوه عملکرد افیلیت مارکتینگ
افیلیت مارکتینگ یک روش تبلیغاتی است که به شکل مشارکتی کار میکند. در این روش، یک شرکت (معمولاً فروشنده) با افراد یا وبسایتهای دیگر (معمولاً بازاریابان مستقل) همکاری میکند تا محصولات یا خدمات خود را به مردم معرفی کند.
شرکت به بازاریاب ها لینکهای خاصی میدهد. این لینکها به بازاریاب ها اجازه میدهند محصولات شرکت را به مخاطبان خود معرفی کنند. هرگاه کسی از طریق این لینکها یا کدهای اختصاصی خریدی انجام دهد، شریک بازاریابی به عنوان پاداش یک قسمت از مبلغ فروش دریافت میکند. این قسمتی از مبلغ به عنوان کمیسیون یا پورسانت شناخته میشود.
به طور ساده، افیلیت مارکتینگ به شرکتها کمک میکند که بیشترین تبلیغات را با کمترین هزینه انجام دهند و به شریکهای بازاریابی این امکان را میدهد که از فروش محصولات شرکت بهرهبرده و درآمد کسب کنند.
انواع افیلیت مارکتینگ
- همکاری در فروش (Affiliate Marketing): در این روش، شرکت به افراد یا وبسایتهای دیگر اجازه میدهد تا محصولات یا خدمات خود را به عنوان شریکهای بازاریابی معرفی کنند و در صورت فروش پورسانت دریافت کنند.
- شبکههای فروش چندسطحی (Multi-Level Marketing – MLM): در این مدل، شرکتها از اعضای خود به عنوان بازاریابان مستقل جلب میکنند و آنها را تشویق به فروش محصولات و جذب اعضای جدید میکنند. بازاریابان درآمد خود را از فروش محصولات و از کمیسیونهای اعضایی که جذب میکنند کسب میکنند.
- فروش انتقالی (Reseller): در این حالت، شرکت به افراد یا شرکتها اجازه میدهد محصولات یا خدمات خود را به نام خودشان به فروش برسانند و درآمد کسب کنند. این افراد به عنوان نمایندگان فروش عمل میکنند.
- هر یک از این انواع افیلیت مارکتینگ دارای مزایا و معایب خود هستند و انتخاب نوع همکاری مناسب بر اساس نوع کسب و کار و هدفهای شما بستگی دارد.
مزایا و معایب افیلیت مارکتینگ برای فروشنده
مزایا برای فروشنده:
- کاهش ریسک مالی
- افزایش فروش
- کاهش هزینههای تبلیغات
- گسترش دسترسی به بازار
معایب برای فروشنده:
- مدیریت پیچیده
- پرداخت کمیسیون
- نیاز به زیرساخت
مزایا و معایب افیلیت مارکتینگ برای بازاریاب
مزایا برای بازاریاب:
- کسب درآمد
- کاهش ریسک مالی
- مناسب برای وبسایتها و وبلاگها
معایب برای بازاریاب:
- نیاز به مهارتهای تبلیغاتی
- نیاز به رسانه
- بد قولی فروشنده
استراتژی های افیلیت مارکتینگ
استراتژی های مختلفی برای اجرا افیلیت مارکتینگ وجود دارد که در ادامه من چند تا از بهترین هاش رو بهتون معرفی میکنم.
همکاری در فروش در دیوار: شما میتونید با فعالیت در سرویس های ثبت آگهی مثل دیوار و شیپور و… و فروش محصولات همکاری در فروش کسب درآمد کنید. در ورکشاپ رایگان کسب درآمد از دیوار این مورد به شما آموزش داده شد.
این روش خیلی سریع میتونه شما رو به درآمد برسونه ولی اجرا کردن یکم سخته و درآمد پایداری نداره.
همکاری در فروش با شبکه های اجتماعی: در این روش شما با ایجاد یه رسانه در شبکه های اجتماعی و معرفی جذب مخاطب اقدام به فروش محصولات همکاری در فروش میکنید. برای مثال میتونید یک پیج اینستاگرام یا کانال تلگرام بزنید.
این روش نیاز به تولید محتوا مداوم و تبلیغات و جذب مخاطب داره و مقداری زمان میبره تا از اون نتیجه بگیرید.
همکاری در فروش با وب سایت: در این روش شما با ساخت یک وب سایت و قراردادن محصولات همکاری در فروش در مقالات و محصولات سایت به کسب درآمد میپردازید.
هدف شما در این روش سئو کردن وب سایت و افزایش ورودی های گوگل هست که زمان بر و هزینه بر خواهد بود.
چگونه در افیلیت مارکتینگ موفق بشیم
شما باید تلاش کنید که در حوضه های پر رقابت وارد نشید. برای مثال با شرکتی که موبایل میفروشه و سیستم همکاری در فروش داره کار نکنید چون فروش موبایل چه در شبکه های اجتماعی و چه در سایت کار سختی هست و رقابت بسیار شدید هست.
شما باید سعی کنید موضوع های کم رقابت رو انتخاب و با ساخت یک رسانه شروع به معرفی محصولات همکاری در فروش کنید.